Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Τι ζήτησαν οι δανειστές από τον Τσακαλώτο για το αφορολόγητο και τις συντάξεις




Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ

Ένα ιδιαίτερα σκληρό μπρα-ντε-φερ διαδραματίστηκε την Παρασκευή Βρυξέλλες, με τους θεσμούς να στέλνουν «τελεσίγραφο» στην Αθήνα για λήψη μέτρων ύψους 3,6 δισ. ευρώ και την ελληνική πλευρά να ζητά, με τη σειρά της, την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE της ΕKT αλλά και το δικαίωμα της αυτοδιαχείρισης των πλεονασμάτων.


Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται έτοιμη στις παρασκηνιακές συζητήσεις που γίνονται να μειώσει το αφορολόγητο, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση των συντάξεων.


Τα σενάρια για το αφορολόγητο


Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ.



Το αφορολόγητο όριο σήμερα είναι στα 8.636 ευρώ και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 9.545 ευρώ αν πρόκειται για οικογένεια με παιδιά. Με τη μείωση του αφορολόγητου στις 6.000 ευρώ το κράτος θα βάλει στα ταμεία του 1,5 δισ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα οι φορολογούμενοι θα χάσουν 600 ευρώ.


Ωστόσο το ΔΝΤ επιμένει το αφορολόγητο να πέσει στις 5.000 ευρώ.


Ταυτόχρονα εξετάζεται η μείωση του αφορολόγητου σε δύο δόσεις, μία το 2018 και μία το 2019.


Μειώσεις στις συντάξεις με την προσωπική διαφορά


Η «προσωπική διαφορά» των κύριων συντάξεων έχει μπει στο στόχαστρο του ΔΝΤ. Αποτιμάται σε περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει στις απαιτήσεις των δανειστών, τότε οι απώλειες στις κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από 20% και θα φτάνουν έως 35%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.