Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΟΛ: Δυσάρεστες οι εξελίξεις για τους εργαζόμενους
Χάθηκε η μοναδική ελπίδα των εργαζομένων στο ΔΟΛ για να κρατηθούν στη ζωή τα έντυπα και να πάρουν τουλάχιστον μέρος των δεδουλευμένων τους μετά την απόρριψη από τον πρόεδρο υπηρεσίας του πρωτοδικείου Αθηνών του αιτήματός τους να μείνει ανοικτός, στο δρόμο για την εκκαθάριση, ένας τραπεζικός λογαριασμός του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη για πληρωμή κάποιων χρημάτων στους εργαζόμενους, προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία των εντύπων και λοιπών δραστηριοτήτων του Οργανισμού.


Η απόφαση του δικαστηρίου διατάσσει - κάνοντας δεκτό το αίτημα των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών του ΔΟΛ - να παραμείνει αμετάβλητη η περιουσιακή κατάσταση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ( ΔΟΛ) έως ότου δρομολογηθεί από τις τράπεζες η διαδικασία της εκκαθάρισής του.


Πρόκειται, όπως εκτιμάται για μια δυσάρεστη απόφαση για το μέλλον των 500 εργαζομένων και του δημοσιογραφικού οργανισμού Λαμπράκη (Βήμα- Νέα κλπ).


Κι αυτό γιατί μεν έγινε δεκτή η αίτηση προσωρινής διαταγής των τεσσάρων τραπεζών ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη μη μεταβολή της περιουσίας του Οργανισμού («ομπρέλα» προστασίας από τους υπόλοιπους πιστωτές που μπορούν να διεκδικήσουν εκποίηση περιουσίας για να εισπράξουν τα οφειλόμενα), τουλάχιστον μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε έχει προσδιοριστεί η εκδίκαση της κύριας αίτησης τους για να τεθεί η επιχείρηση υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάσει το νόμο Δένδια.


Όμως απορρίφθηκε η μοναδική - μέχρι στιγμής- πρόταση διεξόδου για να κρατηθούν στη ζωή τα έντυπα που ήταν να εξαιρεθεί από τη δέσμευση ένας συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο κατατίθενται οι εισπράξεις από τις κυκλοφορίες και τα κέρδη των εντύπων. 


Με δεδομένο ότι είναι απλήρωτοι επί 7 μήνες αυτός θα ήταν ο μόνος τρόπος να πάρουν ένα μέρος των χρημάτων τους και να συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να εκδίδονται τα έντυπα, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης που θα τεθεί ο οργανισμός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.