Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Τα θετικά γεγονότα του 2015




Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, τα πολύνεκρα δυστυχήματα, οι μεγάλες απώλειες, οι πολεμικές συρράξεις και οι πρόσφυγες κυριάρχησαν στην επικαιρότητα το 2015. Κι όμως, υπήρξαν κάποια γεγονότα το 2015, τα οποία μας κάνουν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον.



Πτώση της τιμής του πετρελαίου

Οι τιμές έχουν πέσει περίπου 30%. Η αξία του βαρελιού βρίσκεται στα επίπεδα του 2009 και υπάρχει πιθανότητα να πέσει ακόμη πιο χαμηλά, όταν και αν αρθούν οι κυρώσεις κατά του Ιράν.


Εκλογές στη Μιανμάρ

Μετά από 18 χρόνια έγκλειστη στο σπίτι της, η Aung San Suu Kyi, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, πλέον έχει τη χώρα υπό τον έλεγχό της.





Video: Ιστορική συμφωνία των ηγετών του κόσμου για το κλίμα

Μία ανέλπιστη συμφωνία για το κλίμα
Την υπέγραψαν όλες οι χώρες που μετείχαν στη διάσκεψη. Είναι νομικά δεσμευτική. Είναι ακόμη άγνωστο αν θα πετύχει το στόχο της, τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασία κατά 2 βαθμούς Κελσίου, χαρακτηρίζεται, όμως, απ΄ όλους ένα σημαντικό βήμα μπροστά.


Ένα δισεκατομμύριο φτωχοί λιγότεροι

Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών το 2015 καταγράφει την μείωση των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας από 1.750.000.000 το 1999, στους 836.000.000 σήμερα. Στις αναπτυσσόμενες χώρες το σχετικό ποσοστό έπεσε από το 37% το 1999, στο 14%.



Ένα παγκόσμιο διαδικτυακό χωριό

Η πρόσβαση στο Ίντερνετ και ο αριθμός των διασυνδεδεμένων κινητών εκτοξεύθηκε. Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο ανέβηκε στο 43% από το 6%, ενώ δεκαπλάσιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων, σε σχέση με το ξεκίνημα της χιλιετίας, που συνδέονται στο Web μέσα από το κινητό τους.

Richard Allen Greene, by CNN

Δείτε  ακόμα:

Γιατί όλοι παραμιλούν γι' αυτή τη γάτα;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.