Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών στο Βερολίνο- Τρόμος πάνω απ’ την Ευρώπη




Τους 12 έφθασαν οι νεκροί της επίθεσης στο Βερολίνο, ενώ οι τραυματίες είναι 48. Η επίθεση συνέβη όταν ένα φορτηγό έπεσε με φόρα πάνω στο πλήθος σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.


«Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ‘επίθεση’, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΣ, την ίδια στιγμή που η Washington Post θέλει τον ISIS να έχει αναλάβει την ευθύνη του χτυπήματος, κάτι το οποίο, όμως, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.


Θυμίζουμε πως ένα άτομο έχει συλληφθεί, ενώ ο δεύτερος άνδρας που επέβαινε στο φορτηγό έχει σκοτωθεί. Ο φερόμενος ως οδηγός, ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο της επίθεσης και στην συνέχεια συνελήφθη, ανακρίνεται. Η εθνικότητά του δεν είναι ακόμα γνωστή.

Τουρίστρια δήλωσε στο CNN:


«Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο. Αρχίσαμε να βλέπουμε το επάνω μέρος ενός φορτηγού, που άρχισε να διακρίνεται (…) ενώ έπεφτε πάνω στα κιόσκια και τους ανθρώπους».


Ο Γερμανός ΥΠΕΣ Τόμας ντε Μεζιέρ τόνισε πως οι συνθήκες του συμβάντος είναι αδιευκρίνιστες. «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη ‘επίθεση’ ακόμα, αλλά πολλά στοιχεία το υποδεικνύουν».

Την ίδια η Αστυνομία μέσω Twitter ανακοίνωσε κι επίσημα ότι ο οδηγός του φορτηγού οδήγησε από πρόθεση το όχημα πάνω στο πλήθος, ενώ δεν είχε τον έλεγχο του φορτηγού όταν αυτό έπεφτε πάνω στην χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε Ιταλία- Γαλλία

Στις χριστουγεννιάτικες αγορές αλλά και σ’ όλη την χώρα ενισχύονται τα αντιτρομοκρατικά μέτρα σε Ιταλία και Γαλλία μετά την επίθεση στο Βερολίνο που ξύπνησε μνήμες απ’ την Νίκαια.


Μάλιστα αύριο στο ιταλικό ΥΠΕΣ θα συνεδριάσει η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης.


Το ΥΠΕΣ της Γαλλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του:


«Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας. «Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή».




Δείτε Επίσης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.