Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ηλιακή καταιγίδα κατευθύνεται προς τη Γη και απειλεί με... χάος τη ζωή στον πλανήτη μας




Ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της διαστημικής «κακοκαιρίας»;

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για τη λήψη μέτρων με στόχο την προετοιμασία των ΗΠΑ για τα ακραία διαστημικά φαινόμενα


Τελείως απρόβλεπτες είναι οι συνέπειες από την ηλιακή έκλαμψη που «χτύπησε» το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας την Τετάρτη, αφού η τεράστια ποσότητα των ηλιακών ενεργειακών σωματιδίων που απελευθερώθηκαν μπορεί να επηρεάσει τη ζωή στη Γη με ακραία φαινόμενα του διαστημικού καιρού, προκαλώντας χάος στη ζωή μας.


Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι εκρήξεις που παρατηρούνται όταν η έντονη δραστηριότητα στο εσωτερικό του 'Ηλιου διαταράσσει τα μαγνητικά του πεδία και οι οποίες εξαπολύουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας και λαμπρότητας. Πρόκειται για φαινόμενα που διαταράσσουν τα στρώματα της γήινης ιονόσφαιρας με συνέπειες μικρής ή μεγάλης βαρύτητας ανάλογα με την ισχύ τους, από μικρές διαταραχές σε ραδιοσυχνότητες, μέχρι το απόλυτο μπλακ-άουτ ασυρμάτων.



Αυτή τη φορά, η ηλιακή έκλαμψη φαίνεται πως δημιούργησε μια σχετικά ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές μέρες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.


Μια ηλιακή έκλαμψη από το 2014




Πηγή

Δείτε Επίσης

Άνδρας πήρε φωτιά όταν εξερράγη το ηλεκτρονικό τσιγάρο στη τσέπη του


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.