Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα από αύριο





Σε 48ωρη απεργία προχωράνε την Παρασκευή και το Σάββατο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας έτσι στην ενέργεια της κυβέρνησης να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 


Υπενθυμίζεται επίσης πως ήδη για τις την Κυριακή 8 Μαΐου όταν και είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσουν τα καταστήματα έχει ήδη προκηρύξει απεργία. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πως θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κάτι που όμως αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα. 

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

Επίσης δεμένα θα μείνουν από αύριο το πρωί και για τέσσερις ημέρες τα πλοία στα λιμάνια εξαιτίας της απεργίας που προκύρηξε πό αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφσε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Επίσης ξεκίνησαν σήμερα καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημοτικά γκαράζ, και σε άλλα δημοτικά κτίρια από εργαζομένους της Αυτοδιοίκησης.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει ήδη αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Λόγω των κινητοποιήσεων των δημοτικών υπαλλήλων, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο» που «έχει ένα μόνο στόχο: να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης [και] στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο».



Για την Κυριακή επίσης έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών από τις 5 έως τις 8 το πρωί για όλα τα τρένα πλην των αρτηριακών αμαξοστοιχιών.

Σε ανακοίνωσή τους οι σιδηροδρομικοί σημειώνουν ότι ζητούν να δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση και την ανεργία, ενώ ειδικότερα για το σιδηρόδρομο διεκδικούν άμεση υπογραφή Σ.Σ.Ε., διακοπή της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ και προσλήψεις προσωπικού.

Πηγή

Δείτε Επίσης

Οι «αιωρούμενοι» ουρανοξύστες του Ντουμπάι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.