Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ζάεφ: Δεν πρόκειται να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας



Η πΓΔΜ δεν πρόκειται να δεχθεί το όνομα «Νέα Μακεδονία» και ούτε πρόκειται να αλλάξει το Σύνταγμά της, διεμήνυσε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.


Ωστόσο, οι θέσεις αυτές της πΓΔΜ δεν είναι ικανές να ανατρέψουν την όποια συμφωνία, καθώς ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση πως οι διαπραγματεύσεις θα έχουν αίσιο τέλος.



Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το όνομα «Νέα Μακεδονία» δεν περιέχει ακριβή γεωγραφικό προσδιορισμό και επανέλαβε πως είναι ανοιχτός στα τέσσερα ονόματα που έχει προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς και τα οποία αποκάλυψε στη χθεσινή συνέντευξή του στο Reuters: «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη».


Επεσήμανε πως ο ίδιος φέρει μεγάλες ενστάσεις στην αναγκαιότητα αλλαγής του Συντάγματος, ένα ζήτημα στο οποίο επιμένει η ελληνική πλευρά και είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα η νέα απαίτηση από την Ελλάδα είναι να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας. Αλλά το Σύνταγμα είναι ένας κανόνας λειτουργίας της χώρας. Δεν έχει εφαρμογή εκτός της χώρας. Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή του Συντάγματος δεν θα αποτελεί μια τελική εγγύηση γιατί μια νέα κυβέρνηση στο μέλλον απλά θα μπορούσε να αλλάξει ξανά το Σύνταγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.