Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Πώς θα μοιάζει η γέφυρα ενός πλοίου το 2025 (video)




Τη δική της άποψη για το μέλλον της ναυσιπλοΐας μας δίνει Rolls-Royce παρουσιάζοντας τη γέφυρα του μέλλοντος σε συνεργασία με τη φινλανδική ερευνητική οργάνωση VTT Συγκεκριμένα, σχεδιαστές έρχονται να δώσουν μια ιδέα για το πώς θα μοιάζει η γέφυρα ενός πλοίου το 2025 με τη χρήση σημερινής τεχνολογίας.


Το project παρουσιάζεται σε ένα 3D animation video και δείχνει ένα κόσμο, όπου οι καπετάνιοι θα χρησιμοποιούν οθόνες και σταθμούς high-tech τα οποία θα μετατρέπουν τη γέφυρα σε ένα χώρο χειρισμού και ελέγχου επαυξημένης πραγματικότητας.


Στο συγκεκριμένο project που ολοκληρώθηκε το 2013, πέρα από τις VTT και Rolls-Royce, τη συνδρομή του έδωσε και το Πανεπιστήμιο Aalto.


Για την ολοκλήρωσή του, αξιοποιήθηκαν έρευνες για το χειρισμό σκαφών, καθώς και δεδομένα που παρείχαν μέλη πληρώματος και καπετάνιοι. Τέλος, τα σχέδια μετατράπηκαν σε 3D animation από την TrollVFX.





πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.