Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Οι Τούρκοι εμβόλισαν σκάφος του Λιμενικού στα Ίμια – Σπεύδουν πολεμικά πλοία




Οι Τούρκοι προκαλούν νέα κρίση στα Ίμια. Δεν έμειναν στην «περικύκλωση» των βραχονησίδων και την παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων ακόμη και όταν ο Πάνος Καμμένος πήγε να ρίξει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην κρίση του Ιανουαρίου του 1996 ,αλλά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στις 23.45 είχαμε επεισόδιο μεταξύ του τουρκικού σκάφους έρευνας διάσωσης UMUT με σκάφος του Λιμενικού.


Κατά τη διάρκεια ελιγμών που γίνονταν γύρω από τις βραχονησίδες, το τουρκικό πλοίο εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές. Οι Τούρκοι έκαναν αυτό ακριβώς που έπραξαν και στην κανονιοφόρο «Νικηφόρος», αλλά διαφορετικά να προσπαθείς να κάνεις τσαλιμάκια σε πολεμικό πλοίο και άλλο σε σκάφος του Λιμενικού πολύ μικρότερο.


Το σημαντικό όμως είναι ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν ένταση κι απ΄ ότι φαίνεται και «θερμό επεισόδιο» στην περιοχή. Ήδη, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ στέλνοντας πολεμικά πλοία τους να σταματήσουν την πορεία του γεωτρύπανου της ΕΝΙ προς το οικόπεδο 3 αξιώνοντας συνδιαχείριση των ενεργειακών κοιτασμάτων.



Παράλληλα λοιπόν αυξάνουν και την ένταση στην περιοχή του Αιγαίου. Στα Ίμια σπεύδουν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να μην ξεφύγουν οι Τούρκοι και θεωρήσουν «τουρκική» την περιοχή. Ήδη, η κανονιοφορός «Πολεμιστής» βρίσκεται κοντά στις βραχονησίδες και προσεγγίζουν την περιοχή και άλλες μονάδες. Από την Τουρκία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα.


Εδώ και πολλές ημέρες, πριν ακόμη γίνει η ρίψη στεφάνου στα Ίμια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας η τουρκική ακτοφυλακή έχει «περικυκλώσει» τα Ίμια, κάνοντας υποτίθεται επίδειξη δύναμης και σημαίας στη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.