Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Κρίση εξ ουρανού: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αυτόνομα drone – εκτελεστές




Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη μηχανών που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν πρόσωπα και οχήματα

Ο αμερικανικός στρατός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μικρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θα μπορούν να εξουδετερώνουν στόχους χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο.


Ο δικτυακός τόπος SBIR.gov, μέσω του οποίου οι αμερικανικές εταιρείες μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή σε κυβερνητικά προγράμματα, ανάρτησε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη αυτόνομων εκτελεστών, αποκάλυψε το βρετανικό περιοδικό New Scientist.


Η ανάρτηση επισημαίνει ότι σύγχρονοι αλγόριθμοι που μαθαίνουν από παραδείγματα, όπως τα λεγόμενα νευρωνικά δίκτυα, επιτρέπουν πλέον την ανίχνευση, την αναγνώριση και τη στοχοποίηση εχθρικών οχημάτων και προσώπων.


Ο αμερικανικός στρατός διαθέτει σήμερα επιθετικά drone, όπως το Predator που μεταφέρει πυραύλους Hellfire, τα οποία όμως δεν διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη και ελέγχονται εξ αποστάσεως από χειριστή.


Οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν πυροδοτήσει στις ΗΠΑ μια ευρεία συζήτηση για τις ηθικές διαστάσεις των μηχανών που σκοτώνουν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση -βασική ανησυχία είναι η αδυναμία απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση λάθους.


Η χρήση τέτοιων μηχανών θα απαιτούσε σε κάθε περίπτωση νομοθετικές παρεμβάσεις, για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμα πολιτική συμφωνία.


Η απόφαση, όμως, θα πρέπει να ληφθεί σύντομα, καθώς οι εξελίξεις στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης είναι ραγδαίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.