Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Τρόμος και φόβος στην Αλβανία από ελληνικό F-16: «Πετούσε κοντά στα σύνορα» – «Κλειστήκαμε έντρομοι σπίτια μας»




Η είδηση δεν γνωρίζουμε εάν αληθεύει, δεν τη διασταυρώσαμε, ωστόσο την αναμεταδίδουμε διότι κρίνουμε ότι έχει το ενδιαφέρον της ως προς την πραγματική ψυχολογία των αλβανικών εθνικιστικών κύκλων προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, της ιστοσελίδας Shqiperia e Bashkuar, η πτήση ενός ελληνικού F-16 κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα προκάλεσε μεγάλο φόβο στους Αλβανούς, οι οποίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους τρομοκρατημένοι.


Όπως μάλιστα αναμεταδίδει και το Βαλκανικό Περισκόπιο, έχοντας ως πηγή την ίδια ανάρτηση, το ελληνικό F-16 πέταξε πολύ κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, στην περιοχή της Κολώνιας, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη Λεσκοβίκι, στα νοτιοανατολικά της χώρας.


Σύμφωνα πάντα με τους Αλβανούς ήταν νωρίς το βράδυ, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν το θόρυβο των αεριωθούμενων αεροσκαφών και φοβήθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους, ενώ η ανησυχία τους έφθασε στο μέγιστο σημείο.


Οι περισσότεροι κάτοικοι από τους δήμους της Γλύνας και του Ραντάτ ήταν εκείνοι που τρομοκρατήθηκαν.


Ορισμένοι, μάλιστα, κατάφεραν να κινηματογραφήσουν το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο έκανε περίεργους ελιγμούς και σύμφωνα με τους κατοίκους, εικάζεται ότι εισήλθε στην αλβανική επικράτεια, όπου παρέμεινε περίπου 6-8 λεπτά σε πτήση στη γύρω περιοχή.


Η αιτία δεν είναι γνωστή, συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα, δηλαδή γιατί πέταξαν ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη στα σύνορα, αλλά αυτή η χειρονομία μπορεί να συνδεθεί «με τις πρόσφατες προκλητικές και χυδαίες (αλβ. vulgare) δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών στην Αλβανία σχετικά με το πρόβλημα της κατεδάφισης των κατοικιών της ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


Στη συνέχεια οι Αλβανοί γράφουν διάφορες ασυναρτησίες, δείγμα του φόβου που φωλιάζει μέσα τους για την Ελλάδα, ότι δηλαδή η χώρα μας παρέλαβε νέα μαχητικά από τις ΗΠΑ (προφανώς έχουν μπερδέψει την αναβάθμιση των F-16 με κάποια αγορά), ενώ δεν παραλείπουν να προσθέσουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, πρόσφατα, επισκέφθηκε τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στη Λάρισα, όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό F-16.


«Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα, εξακολουθεί να έχει σε ισχύ την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και το θέμα αυτό δεν έχει επιλυθεί ακόμη μεταξύ των δύο πλευρών. Μια «νότα διαμαρτυρίας» από την αλβανική πλευρά θα ήταν ένα σαφές και ισχυρό μήνυμα, σε απάντηση σε αυτήν τη σοβινιστική ελληνική πράξη», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Εάν η πτήση ενός F-16 κοντά στα σύνορα είναι ικανή να προκαλέσει τέτοιο τρόμο στους Αλβανούς, που κλείστηκαν στα σπίτια τους και ποιος ξέρει τι φοβερές σκέψεις έκαναν στα απλοϊκά μυαλά τους, η εύλογη απορία είναι μία και μοναδική:


Γιατί δεν φροντίζουν να έχουν άριστες σχέσεις με την Ελλάδα; Γιατί οι Αλβανοί πρέπει να φοβούνται κάποιον; Ο σεβασμός ως λέξη τους είναι άγνωστος;


Εμείς τονίζουμε ότι δεν υιοθετούμε το αλβανικό δημοσίευμα, αφού οι αλβανικές ιστοσελίδες γράφουν συχνά διάφορες τρέλες, αλλά στεκόμαστε στην ψυχολογία αυτών των ανθρώπων.


Αντί να είναι οι καλύτεροι φίλοι της Ελλάδας, σύμμαχοι και εταίροι, καλλιεργούν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, παραβιάζουν διαρκώς τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας και μόλις ακούσουν τον κινητήρα ενός F-16 -εάν αληθεύει το γεγονός- τρέχουν και κρύβονται τρέμοντας από τον φόβο τους.


Το TRIBUNE έχει παρομοιάσει πολλές φορές τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, ως ποντίκι που βρυχάται. Ο χαρακτηρισμός επιβεβαιώνεται πλήρως. Ας σοβαρευτούν εκεί στα Τίρανα κι ας φροντίσουν να γίνουν ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος για να ζήσουν πολιτισμένα στον 21ο αιώνα. Αυτός είναι ο μονόδρομός τους.


1 σχόλιο:

Unknown είπε...

2λεπτα υπόθεση είναι... ΑΝΤΕ!!!

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.