Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

9 καθημερινά πράγματα που κάνουν όσοι έχουν πάντα καθαρό σπίτι




Αν ανήκεις σε αυτούς που δεν είναι ακριβώς περήφανοι με την εικόνα του σπιτιού τους τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας, αν σπαταλάς χρόνο ψάχνοντας το αγαπημένο σου τοπ ανάμεσα σε στοίβες ρούχων, τότε μάλλον η ακαταστασία είναι μια οικεία κατάσταση για σένα. 


Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο να έχεις το σπίτι σου καθαρό και τακτοποιημένο- όταν το πρόγραμμά σου σε κρατά πολλές ώρες εκτός σπιτιού, το μόνο που θέλεις να κάνεις γυρνώντας είναι να χαλαρώσεις, αναβάλλοντας τις δουλειές για αύριο (στην καλύτερη περίπτωση). 


Όπως υποστηρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι που θέτουν ως προτεραιότητα την καθαριότητα του χώρου τους, δεν αρκεί μια "γενική" ανά τακτά διαστήματα για να σώσει την κατάσταση. Αντίθετα, απαιτείται καθημερινή ενασχόληση και μικρές συνήθειες που κάνουν τη διαφορά. Διάβασε παρακάτω 9 από τα πράγματα που κάνουν καθημερινά, όσοι έχουν πάντα καθαρό σπίτι: 


Φτιάχνουν το κρεβάτι τους


Ακόμη και όταν βιάζεσαι, άπλωσε το πάνω σκέπασμα μέχρι τα μαξιλάρια ώστε το κρεβάτι σου να "δείχνει" στρωμένο. Θα δώσει μια εντελώς άλλη αίσθηση στο υπνοδωμάτιό σου. 


Αδειάζουν το πλυντήριο πιάτων το πρωί


Έτσι θα έχεις καθαρό το "πεδίο" όταν θελήσεις να μαγειρέψεις το βραδινό σου, χωρίς να χρειάζεται να καθυστερήσεις, πλένοντας τη χθεσινή στοίβα πιάτων πριν φας. 


Βάζουν πλυντήριο κάθε μέρα


Αυτό θα σε γλιτώσει από τις στοίβες άπλυτων ρούχων που συσσωρεύονται, ενώ το να προγραμματίσεις πλύσεις για συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας θα σε βοηθήσει να έχεις έναν καλύτερο έλεγχο στην γκαρνταρόμπα σου.


Χρησιμοποιούν κουτιά και καλάθια


Αντί να σκορπίζεις τα πράγματά σου σε διάφορα σημεία του σπιτιού, προτίμησε καλαίσθητα διακοσμητικά κουτιά ή καλάθια ως αποθηκευτικούς χώρους. Έτσι θα χάνεις δυσκολότερα τα πράγματά σου.


Δεν αναβάλλουν τις δουλειές 


Αν μόλις έλαβες ένα πακέτο, άνοιξέ το, αποθήκευσέ το και πέτα τη συσκευασία. Όσο περισσότερο συσσωρεύεις πράγματα, τόσο δυσκολότερο και χρονοβόρο είναι να τα βρεις και να τα ξεκαθαρίσεις στη συνέχεια.


Τακτοποιούν τα ρούχα της ημέρας τους


΄Οσο εύκολο κι αν είναι να πετάξεις τα ρούχα σου σε μια καρέκλα μόλις γυρίσεις στο σπίτι, αφιέρωσε λίγα λεπτά στο να τα τινάξεις, να ξεχωρίσεις τα άπλυτα και να διπλώσεις ή να κρεμάσεις τα καθαρά στην ντουλάπα σου. Έτσι, δεν θα ξαναδείς ποτέ μια στοίβα ρούχα στην καρέκλα ή το κρεβάτι σου. 


Καθαρίζουν παράλληλα με άλλες δραστηριότητες


Αξιοποίησε το χρόνο που χρειάζεται το φαγητό στο φούρνο για να γεμίσεις το πλυντήριο πιάτων και να καθαρίσεις τα σκεύη που χρησιμοποίησες. Έτσι, θα έχεις τελειώσει τις δουλειές σου πριν καν σεβρίρεις το βραδινό γεύμα. 


Δεν κοιμούνται ποτέ με ακατάστατη κουζίνα


Μπορεί να είναι ιδιαίτερα θελκτικό να ξαπλώσεις μετά από ένα μεγάλο γεύμα, αλλά το να αφήσεις την κουζίνα σου βρώμικη σημαίνει ότι θα πρέπει να την αντιμετωπίσεις το επόμενο πρωί (που θα είναι δυσκολότερο να την καθαρίσεις)


Βάζουν πρόγραμμα


Είτε με το να διαλέξεις τα ρούχα σου για την επόμενη μέρα, είτε με το να σημειώσεις τα καθαριστικά που χρειάζεσαι για το Σαββατοκύριακο, το να προγραμματίζεις τα πράγματα που αφορούν το σπίτι σου θα σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο στην καθημερινότητά σου.

Πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.