Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Σε ποια ηλικία απατούν συχνότερα άντρες και γυναίκες




Το χάσμα των γενεών είναι υπαρκτό και αρκετά εμφανές κάθε πτυχή της ζωής, από τις διατροφικές συνήθειες, το ντύσιμο και τη διασκέδαση μέχρι τη γυμναστική και την επαφή με την τεχνολογία.



Οι ερωτικές σχέσεις φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση και μια νέα έρευνα φέρνει στο φως τις διαφορετικές τάσεις μεταξύ των διαφόρων ηλικιακών ομάδων στο πιο «καυτό» ίσως θέμα που απασχολεί τα ζευγάρια: την απιστία.


Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Οικογενειακής Έρευνας των ΗΠΑ (IFS), οι μεγαλύτερης ηλικίας Αμερικανοί κάνουν συχνότερα σεξ εκτός γάμου από τους νεότερους. Ποσοστό 20% των παντρεμένων άνω των 55 ετών δηλώνει ότι έχει απατήσει τον/την σύζυγό, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους κάτω των 55 δεν ξεπερνά το 14%.


Η σχετική έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από τον καθηγητή Νίκολας Βόλφινγκερ του Πανεπιστημίου της Γιούτα, βασίστηκε σε στοιχεία από τη Γενική Κοινωνική Έρευνα (GSS) που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ εδώ και 30 χρόνια.

Τα ευρήματα του Βόλφινγκερ υποδεικνύουν ότι ενώ το ποσοστό των Αμερικανών που κάνουν σεξ εκτός γάμου έχει παραμείνει σχετικά σταθερό εδώ και τρεις δεκαετίες –γύρω στο 16%– η ηλικιακή σύσταση αυτής της μερίδας του πληθυσμού μεταβάλλεται συνεχώς. Ιδίως από το 2000 και μετά, τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι είναι αυτοί που απατούν μετά τα 50 ή και τα 60 παρά οι νεότεροι, εύρημα που αναμφίβολα εκπλήσσει, αφού θα περίμενε κανείς οι νεότεροι άνθρωποι να είναι πιο απελευθερωμένοι ή και επιπόλαιοι σεξουαλικά.


Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζει να αποδοκιμάζει το σεξ εκτός γάμου, υπογραμμίζει ο Βόλφινγκερ, η στάση τους απέναντι στην απιστία φαίνεται να έχει «μαλακώσει», ειδικά όσον αφορά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.