Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα -Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της (video)



Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Κύθηρα, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής είναι σε εξέλιξη, κατακαίγοντας το νησί.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, ένα θέμα που προκάλεσε αντιδράσεις  από τα Κύθηρα το Σάββατο, καθώς είχαν αποχωρήσει τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα. Ομως, παρότι η φωτιά φαινόταν να είναι σε ύφεση το μεσημέρι του Σαββάτου, αναζωπυρώθηκε και συνέχισε το καταστροφικό της έργο.


Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 3 αεροσκάφη, 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα και 83 άτομα πεζοπόρο τμήμα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, που αναφέρει ότι η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη.


Ο δήμαρχος Κυθήρων- Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής εκτίμησε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση σε αρκετά μέτωπα, προειδοποίησε όμως ότι υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των ανέμων. Παράλληλα, ζήτησε να μην επαναληφθεί ότι έγινε χθες, όταν αποχώρησαν τα εναέρια μέσα της πυροσβεστικής.


Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις οικισμούς που είχαν εκκενωθεί, ο κ. Χαρχαλάκης ανέφερε ότι οι κάτοικοι επέστρεψαν στα σπίτια τους, σημείωσε όμως ότι κανένας δεν κοιμήθηκε, καθώς υπήρχε ο φόβος. «Δόθηκε μάχη στις αυλές των σπιτιών, αλλά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ούτε τραυματισμοί», σημείωσε ο ίδιος.

Το Σάββατο, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εισηγήθηκε στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, ύστερα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου, να κηρυχθούν τα Κύθηρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο από την τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει τα Κύθηρα τα οποία ανήρτησε στο facebook ο χρήστης @Dimitrios Kyriakopoylos







πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.