Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Νερό με λεμόνι & αδυνάτισμα: Ποιες είναι οι παρενέργειες




Η κατανάλωση χλιαρού νερού με λεμόνι το πρωί έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε «ευαγγέλιο» για όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή έχουν υιοθετήσει ένα υγιεινό τρόπο ζωής.


 


Τα θετικά αυτής της συνήθειας είναι ότι προσφέρει στον οργανισμό αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και τον καρκίνο και βιταμίνη C που δίνει ενέργεια. Επιπλέον, η αντικατάσταση των συσκευασμένων χυμών με ζάχαρη και του εμφιαλωμένου τσαγιού με νερό με λεμόνι, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσει κανείς την πρόσληψη θερμίδων.


Η αλήθεια όμως είναι ότι όσο νερό με λεμόνι και αν πιει κάποιος, δεν αρκεί για να χάσει βάρος. Επίσης, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ενισχύει την πέψη ή αποτοξινώνει τον οργανισμό.


Αντίθετα, υπάρχουν σοβαροί λόγοι υγείας που πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν αν καταναλώνετε συστηματικά νερό με λεμόνι ως μέρος της προσπάθειάς σας να χάσετε βάρος.



ΚαούρεςΗ υπερβολική κατανάλωση νερού με λεμόνι μπορεί να προκαλέσει καούρα στο στήθος. Το λεμόνι είναι μία από τις πιο όξινες τροφές και αν είστε επιρρεπείς στις καούρες, η μεγάλη ποσότητα λεμονιού μπορεί να τις πυροδοτήσει.


Καταστρέφει το σμάλτο των δοντιώνΌλα τα εσπεριδοειδή μπορεί να καταστρέψουν τα δόντια λόγω των οξέων που περιέχουν. Ειδικά τα λεμόνια περιέχουν υψηλά επίπεδα κιτρικού οξέος, το οποίο καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Το σμάλτο δίνει στα δόντια το λευκό τους χρώμα. Αν καταστραφεί, τα δόντια κιτρινίζουν, γιατί αρχίζει να φαίνεται η οδοντίνη, η ουσία που σχηματίζει το εσωτερικό των δοντιών. Τέλος, η οδοντίνη είναι εκτεθειμένη στα νεύρα των δοντιών, με αποτέλεσμα τα δόντια να αποκτούν ευαισθησία στις κρύες τροφές και τα ροφήματα.


Συχνοουρία & αφυδάτωσηΣπανιότερα, το νερό με λεμόνι μπορεί να έχει διουρητική δράση. Το ασκορβικό οξύ που περιέχουν τα λεμόνια έχει διουρητικές ιδιότητες, καθώς αυξάνει την παραγωγή ούρων. Η συχνοουρία μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ποσότητες νερού με λεμόνι που καταναλώνετε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.