Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο κινέζος θεραπευτής που κάνει το νερό να βράζει και έχει πελάτες τον Δαλάι Λάμα και τους Λέικερς (video)




Το ιατρικό αξιοπερίεργο, Δάσκαλος Τζόου, που αναπτύσσει τεράστιες θερμοκρασίες με τα γυμνά του χέρια

Είναι γεγονός ότι τα προάστια του Λος Άντζελες θα ήταν ίσως το τελευταίο μέρος που θα έβρισκες έναν δάσκαλο του πανάρχαιου τσι-γκονγκ αλλά και του κουνγκ-φου.


Το ίδιο βέβαια μέρος θα ήταν κομματάκι απίθανο να το επισκέπτονταν διασημότητες, ολυμπιονίκες, αστέρες του ΝΒΑ και ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα!


Κι όμως όλοι εκεί συρρέουν, στις γειτονιές της καλιφορνέζικης πόλης, γιατί εκεί ζει ο ιδιαίτερος θεραπευτής με τα χέρια που κάνουν το νερό να βράζει και τις άγνωστες (ή μη αποδεκτές) στη δυτική επιστήμη θεραπευτικές ιδιότητες της θερμότητας.


Για «απλό μυστήριο» κάνουν λόγο οι επιστήμονες που έχουν ελέγξει τόσες και τόσες φορές τους ισχυρισμούς του Κινέζου, καθώς όσα κάνει κείτονται αυτομάτως εκτός ορθού λόγου και επιστημονικού πνεύματος.


Μόνο που οι θερμικές κάμερες δεν κάνουν λάθος όταν δείχνουν πως τα χέρια του αναπτύσσουν θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Κελσίου! Θερμοκρασίες που δεν μπορεί να αποδώσει η τριβή των χεριών ή το ανθρώπινο σώμα. Για τρικ και ταχυδακτυλουργικά κόλπα έχουν ψάξει αρκετοί δύσπιστοι αναζητητές της αλήθειας, ακόμα και πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών, και όλοι καταλήγουν πως είναι εντυπωσιακό και υπεράνθρωπο αυτό που κάνει.


Αν θεραπεύει ή όχι με τη βοήθεια του τσι, της «ενέργειας» όπως λέει, αυτό είναι κάτι που παραμένει εν πολλοίς αντικείμενο προσωπικού γούστου. Για το γεγονός όμως της ανάπτυξης της θερμότητας λίγοι πια αμφιβάλλουν.


Στα 83 του πια αισίως, ο ιδιαίτερος αυτός κινέζος δάσκαλος πολεμικών τεχνών και τεχνικών αυτοβελτίωσης συνεχίζει να ζει ως ιατρικό αξιοπερίεργο για τη Δύση και ως «Καμάρι της Κίνας» για την πατρίδα του, καθώς παραμένει ο μόνος των μεγάλων δασκάλων του τσι-γκονγκ που κατέχει μια τέτοια ικανότητα.


Από τα δικά του καμώματα άρχισε εξάλλου να ψάχνει το θέμα ο Αμερικανικός Οργανισμός Υγείας, ο οποίος μας λέει πια πως το τσι-γκονγκ έχει πράγματι ιατρικά οφέλη, στα οποία συμπεριλαμβάνει την καλύτερη ποιότητα της ζωής, τη μεγαλύτερη φυσική αντοχή αλλά και την υγεία των οστών. Παραδοχές που θα ήταν ανήκουστες λίγες δεκαετίες πρωτύτερα για τη δυτική επιστήμη!


Αυτή είναι επιγραμματικά η ζωή του ιδιαίτερου αυτού θεραπευτή που επιβιώνει στις ΗΠΑ στο περιθώριο της δυτικής επαγγελματικής νομιμοφροσύνης…


Ποιος είναι ο Δάσκαλος Τζόου

Ο Τζόου Τινγκ-Τζουέ γεννιέται την 1η Ιανουαρίου 1934 σε επαρχία της Κίνας και μαθαίνει από την πρώτη στιγμή της ζωής του πώς να έρχεται σε ισορροπία και αρμονία με τη φύση, ώστε να μπορεί να ελέγχει τον κόσμο γύρω του.



Η επίσημη μαθητεία του στις πανάρχαιες τεχνικές ξεκίνησε από τα 7 του χρόνια και δάσκαλός του ήταν ένας θείος του, ταοϊστής μοναχός. «Όταν ήμουν μικρός, αρρώσταινα πολύ και συχνά», είπε αργότερα ο Τζόου για την εποχή που ήταν ένα φιλάσθενο αγόρι και οι γονείς του έψαχναν απεγνωσμένα να τον κάνουν καλά. Γι’ αυτό και τον εμπιστεύτηκαν στον μοναχό που επιδιδόταν σε μια τεχνική του κινεζικού ταοϊσμού με ρητές επιρροές από τον ινδικό βουδισμό.

«Όταν έμαθα το τσι-γκονγκ», είπε ο Τζόου, «δεν αρρώστησα ποτέ ξανά. Είναι ένα πανίσχυρο θεραπευτικό εργαλείο. Όταν γεννιόμαστε, κληρονομούμε το τσι από τους γονείς μας, όσο μεγαλώνουμε όμως στη ζωή, αυτό εξαντλείται με φυσικό τρόπο». Ο έφηβος Τζόου πήρε τα βουνά της Κίνας για να βρεθεί στα μοναστήρια και τις σχολές όπου διδασκόταν το τσι-γκονγκ από τους μεγαλύτερους δασκάλους, περνώντας εκεί ένα καλό μέρος της ζωής του ως πειθαρχημένος μαθητής.


Για να μπορεί μάλιστα να εκπαιδευτεί στη βιοενεργειακή τεχνική, μαθητεύει για χρόνια στο κουνγκ-φου, το τάι-τσι κι άλλες πολεμικές τέχνες βρίσκοντας μια νέα ισορροπία στη ζωή. «Όταν ένας άνθρωπος δεν έχει αρκετό τσι, τότε είναι ευάλωτος στην κόπωση και την αρρώστια. Όταν ένας άνθρωπος αναπτύσσει μια σημαντική ποσότητα τσι, τότε όχι μόνο γίνεται δυνατός, υγιής και ανθεκτικός, αλλά μπορεί κιόλας να χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια για να βοηθήσει τους άλλους. Να θεραπεύσει και να συνδράμει».

Το τσι-γκονγκ χρησιμοποιούνταν εξάλλου διαχρονικά στις παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές της Κίνας και δεν ήταν κανέναν τρόπο καινούρια ιστορία. Και επειδή ήξερε καλά πως η τεχνική απαιτεί χρόνο και τεράστια υπομονή για να την κατακτήσεις, δεν βιαζόταν ποτέ. Το «τσι-γκονγκ διδάσκει υπομονή. Δεν είναι απλώς άσκηση, αλλά τεχνική για την καρδιά. Και δεν είναι για διαγωνισμούς, ιδιοτελή οφέλη ή εγωιστικούς λόγους», υπενθυμίζει, «πρέπει να το αφήσεις να ανθίσει με φυσικό τρόπο».


Τα χνάρια του εντοπίζονται μάλιστα παντού στην Κίνα, οργώνοντας για χρόνια και χρόνια την επικράτειά της, διδάσκοντας και θεραπεύοντας τους πάντες, από υψηλόβαθμους κρατικούς αξιωματούχους μέχρι και τον εξαθλιωμένο λαό. «Καμάρι της Κίνας» τον αποκαλούσαν πια για τις θαυματουργές του ικανότητες.

Κανείς δεν ξέρει επίσης πώς και γιατί βρέθηκε στην Αμερική, ενδεχομένως γιατί κανένας δεν τον ρώτησε ποτέ. Γεγονός πάντως είναι πως η περίπτωσή του έχει απασχολήσει την ιατρική κοινότητα των ΗΠΑ και έχει ξεδιπλωθεί σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια σε αναρίθμητα τηλεοπτικά προγράμματα, από το «Ripley's Believe It Or Not» και το «That's Incredible» μέχρι και την ερευνητική εκπομπή του History Channel «Stan Lee’s Superhumans».









πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.