Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι ήταν τα χριστουγεννιάτικα πιάτα τη δεκαετία του ’70





Γέμισαν τα social media με τις συνήθειες μιας άλλης εποχής

Έχετε βαρεθεί να βλέπετε παράξενα πιάτα με φαγητά στο Instagram και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα ή γκουρμέ φαγητά με σχεδόν άδεια πιάτα;


Αυτές οι φωτογραφίες θα σας ταξιδέψουν στο χρόνο, όταν τα χριστουγεννιάτικα πιάτα ήταν πολύ διαφορετικά.


Η 40χρονη εκδότρια Anna Pallai που μένει στη Βρετανία δημιούργησε στο twitter το λογαριασμό @70s_party.


Εκεί έχουν ανέβει φωτογραφίες από χριστουγεννιάτικα πιάτα, όπως ήταν την δεκαετία του ’70 στα γιορτινά τραπέζια δίνοντας ένα «αντίδοτο» στις σημερινές φωτογραφίες των social media. Μεταξύ άλλων έχει ανεβάσει vintage φωτογραφίες με «κολλημένα λαχανικά» αλλά και πύργους φρούτων.


Η Pallai δημιούργησε το λογαριασμό στο twitter για πλάκα ξεφυλλίζοντας τα παλιά βιβλία μαγειρικής της μητέρας της και συνειδητοποιώντας πόσο παράξενα και διαφορετικά ήταν τα πιάτα αρκετά Χριστούγεννα πριν.


Γρήγορα το twitter της Anna, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει σε βιβλίο, γέμισε φωτογραφίες με φρούτα σε σχήμα πάπιας και λάχανα με γέμιση! Και φυσικά κανένα γεύμα δεν ήταν πλήρες χωρίς την παρουσία από κλωναράκια μαϊντανού για να δώσουν μια άλλη νότα στο πιάτο!


Το προφίλ με τις φωτογραφίες από τα εορταστικά πιάτα, τα οποία δεν χαρακτηρίζει με τα καλύτερα λόγια από άποψη αισθητικής η γυναίκα που τις ανέβασε, έχει 9.000 followers κάτι που όπως λέει δεν το περίμενε καθώς το έκανε για πλάκα! Οι γαρίδες κοκτέιλ και το τυρί κρέμα πάνω σε κράκερ είναι αυτά που συγκεντρώνουν τα περισσότερα «like» από τους χρήστες!


Συζητώντας το η ίδια είπε ότι μπορεί να σχολιάζεται αρνητικά αυτή η αισθητική της δεκαετίας του ’70 αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι στα επόμενα χρόνια δεν θα σκεφτούν το ίδιο και για τα σημερινά πιάτα. Τουλάχιστον τότε δεν υπήρχε η παρουσίαση μέσω των social media και τα hashtags λέει η ίδια.


Η συλλογή των εικόνων έχει ληφθεί από το βιβλίο μαγειρικής της 72χρονης μητέρα της Robert Carrier. Η μητέρα της όπως λέει έφτιαχνε παρόμοια πιάτα εκείνη την εποχή όπως και πολλές άλλες νοικοκυρές. Τα σχόλια στο προφίλ με τα πιάτα είναι πολλά με τα περισσότερα από αυτά χιουμοριστικά.


Δείτε τις φωτογραφίες και μπορεί να σας θυμίσουν μερικά - ίσως όχι τόσο εντυπωσιακά - πιάτα της παιδικής σας ηλικίας...










Διαβάστε  ακόμα:

Κέικ με σταφίδες και σοκολάτα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.