Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών: Σε κίνδυνο οι πνεύμονες του πλανήτη μας




Οι ωκεανοί είναι οι πνεύμονες του πλανήτη μας, παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που αναπνέουμε, όπως υπογραμμίζει ο ΟΗΕ. Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας που είναι αφιερωμένη σε αυτούς λοιπόν, υπενθυμίζεται σε όλους ο σημαντικός ρόλος τους στην καθημερινή ζωή.

Στόχος της Ημέρας είναι η ενημέρωση του κοινού για τον αντίκτυπο των ανθρώπινων ενεργειών στον ωκεανό, η ανάπτυξη ενός παγκόσμιου κινήματος πολιτών για τον ωκεανό και η κινητοποίηση και ένωση του παγκόσμιου πληθυσμού σε ένα σχέδιο για την αειφόρο διαχείριση των ωκεανών του πλανήτη. Είναι μια σημαντική πηγή τροφίμων και φαρμάκων και ένα κρίσιμο μέρος της βιόσφαιρας.


Στόχος δράσης για το 2018: Πρόληψη της ρύπανσης από πλαστικά και ενθάρρυνση λύσεων για έναν υγιή ωκεανό. Η ρύπανση από πλαστικά προκαλεί τεράστια ζημιά στους θαλάσσιους πόρους.


Για παράδειγμα:


 - 80% της συνολικής ρύπανσης στον ωκεανό προέρχεται από ανθρώπους στην ξηρά.


 - 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού ετησίως καταλήγουν στον ωκεανό, καταστρέφοντας την άγρια φύση, την αλιεία και τον τουρισμό.


 - Η πλαστική ρύπανση κοστίζει τη ζωή 1.000.000 θαλάσσιων πτηνών και 100.000 θαλάσσιων θηλαστικών ανά έτος.


 - Το πλαστικό προκαλεί ζημιά στα θαλάσσια οικοσυστήματα κατά 8 δισ. δολ. ετησίως.


Διαβάστε  τη  συνέχεια  ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.