Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Πώς να κάνετε δικούς σας τους δίσκους που έστειλε η NASA στους εξωγήινους




Από τα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος, στη δισκοθήκη σας!


Το 1977 η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, η γνωστή μας NASA δηλαδή, έφτιαξε δυο δίσκους βινυλίου, με ήχους από τη φύση, ανθρώπινες ομιλίες, κομμάτια από την κλασική και ροκ μουσική αλλά και ένα ηχογραφημένο μήνυμα που έλεγε «Προς τους δημιουργούς της μουσικής – σε όλους τους κόσμους, όλους τους χρόνους». Το μήνυμα απευθυνόταν στους εξωγήινους και εστάλη στην περίπτωση που υπάρχει ζωή εκεί έξω.


Οι δυο δίσκοι έφυγαν από τη Γη και εστάλησαν στα πέρατα του ηλιακού μας συστήματος και ακόμη παραπέρα με τα εξερευνητικά διαστημόπλοια Voyager 1 και Voyager 2.


Τώρα, αυτοί οι δίσκοι μπορούν να μπουν στη δισκοθήκη σας.


Όπως αναφέρει η Washington Post, μια καμπάνια στο Kickstarter υπόσχεται να φέρει πάλι πίσω στη… γήινη ζωή, τα αντίγραφα των δυο αυτών δίσκων. Μέσω του Kickstarter συγκεντρώθηκαν 1 εκατομμύριο δολάρια για την αναπαραγωγή των δίσκων αυτών και τη διάθεση τους στο γήινο κοινό!


Όσοι στήριξαν την διαδικτυακή καμπάνια θα λάβουν ένα box set με τα περιεχόμενα των βινυλίων σε παραγωγή της Ozma Records. Ενώ από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί και το ευρύ κοινό να αποκτήσει αντίγραφα των βινυλίων, που τώρα διατίθενται σε cd.


Στους δίσκους περιέχονται ηχογραφήσεις μηνυμάτων σε κώδικα Morse, ήχους φιλιών, το γνωστό τραγούδι του Chuck Berry «Johnny B. Goode», καθώς και ένα μήνυμα από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, στο οποίο λέει «Ελπίζουμε μια μέρα, έχοντας επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, να συμμετάσχουμε σε μία κοινότητα γαλαξιακών πολιτισμών».


Όσο για τους αυθεντικούς δίσκους… παραμένουν για πάντα στο Διάστημα, ο ένας περιφέρεται ακόμη στα όρια του ηλιακού μας συστήματος, ενώ ο άλλος έφυγε από το σύστημά μας το 2012 και βρίσκεται σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων μιλίων από τη Γη. Οι δίσκοι είχαν κατασκευαστεί από χαλκό και χρυσό ώστε να αντέχουν στη φθορά και τη σκόνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.