Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Δεκάδες νεκροί από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι στο Μεξικό (video)




Τουλάχιστον 26 οι νεκροί σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό - Βίντεο από τη στιγμή της τρομερής δόνησης


Τουλάχιστον 26 είναι οι νεκροί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τον ισχυρότατο σεισμό των 8,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έπληξε το Μεξικό.


Η δόνηση σημειώθηκε στις νότιες ακτές του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGA), ενώ καταγράφηκε ένα μικρό τσουνάμι, περίπου 70 εκατοστών και σοβαρές υλικές ζημιές σε κτίρια.


Το επίκεντρό του ήταν 87 χιλιόμετρα νοτιοδυτική της πόλη Πιχιχιάπαν στην Πολιτεία Τσιάπας και είχε εστιακό βάθος περίπου 70 χιλιόμετρα.


Ο κυβερνήτης της Οαχάκα Αλεχάντρο Μουράτ δήλωσε πως 17 από τους θανάτους σημειώθηκαν στη Γιουτσιτάν, μια πόλη στον ισθμό Τεχουαντεπέκ του Μεξικού.


Ο σεισμός ήταν πιο ισχυρός από τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και κατέστρεψε πολλά κτίρια, όμως σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές οι υλικές ζημιές στην πρωτεύουσα του Μεξικού είναι περιορισμένες.


Στο νότιο τμήμα του Μεξικού κάποια κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, μεταξύ αυτών και ένα ξενοδοχείο όπου οι διασώστες ερευνούν για τυχόν εγκλωβισμένους στα συντρίμμια.

Τζάμια έσπασαν στο αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε κάποιες συνοικίες της πόλης.


Το USGS έχει καταγράψει πολλούς μετασεισμούς μεγέθους από 4,3 ως 5,7 βαθμούς.

Από τη σεισμική δόνηση προκλήθηκε τσουνάμι το μέγιστο ύψος των κυμάτων του οποίου έφτασε τα 70 εκατοστά, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι Ειρηνικού. Προειδοποίησε όμως ότι επικίνδυνα κύματα από τσουνάμι είναι πιθανόν να καταγραφούν τις επόμενες τρεις ώρες, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει απειλή για τη Χαβάη και τα νησιά Σαμόα.


Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Pemex ανακοίνωσε ότι ελέγχει τις εγκαταστάσεις της για τυχόν ζημιές, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα, ούτε στο διυλιστήριο Σαλίνα Κρους που βρίσκεται στην ίδια περιοχή με το επίκεντρο του σεισμού.


Στις Φιλιππίνες, 14.000 χιλιόμετρα μακριά, η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών έθεσε τις ανατολικές ακτές της χώρας σε κατάσταση συναγερμού. Δεν έχει ζητηθεί η απομάκρυνση του πληθυσμού, όμως οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να παρακολουθούν τα έκτακτα δελτία.




πηγη  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.