Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τo τζιν του μέλλοντος δε θέλει καθόλου πλύσιμο και το T-shirt είναι αδιάβροχο




Μια εταιρεία που θέλει να φέρει επανάσταση στα πιο δημοφιλή κομμάτια της γκαρνταρόμπας, υπόσχεται αυτοκαθαριζόμενα ρούχα H εταιρεία ένδυσης ODO, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έχει αναπτύξει μια σειρά από αυτο-καθαριζόμενα T-shirts και τζιν που "ποτέ δεν μυρίζουν και δεν λεκιάζονται".   Η σειρά ODO, παρουσιάστηκε αυτό το μήνα μέσα από μια εκστρατεία Kickstarter, διαθέτει ντένιμ τζιν σε αντρικά και γυναικεία σχέδια και ένα λευκό βαμβακερό T-shirt. 



Αν και η εταιρεία δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί το ασήμι στα ρούχα της για τη μάχη κατά των οσμών, οι εμπνευστές δηλώνουν πως τα δικά τους ρούχα διαφοροποιούνται με τις έως τώρα εφαρμογές.   Η ODO χρησιμοποιεί 99,9 τοις εκατό καθαρό ασήμι για να σκοτώσει τα βακτήρια που παράγουν οσμές. Τα ασημένια νήματα απελευθερώνουν θετικά φορτισμένα ιόντα αργύρου τα οποία με τη σειρά τους διεισδύουν στα βακτηρίδια και διαταράσσουν την κυτταρική διαίρεση, σύμφωνα με την εταιρεία. 


"Ο ιδρώτας είναι η κύρια αιτία της οσμής στα ρούχα μας," αναφέρει η ODO. "Είναι ενδιαφέρον, το πώς ο ίδιος ο ιδρώτας δεν έχει καμία μυρωδιά, αλλά αυτή προκαλείται από τα βακτήρια που τρέφονται από αυτόν" αναφέρεται στις πληροφορίες της ODO. Το αδιάβροχο βαμβακερό μπλουζάκι της ODO xχρησιμοποιεί τη τεχνολογία των NanoSpheres και τα μικροσκοπικά νανοσωματίδια δημιουργούν ένα φράγμα μεταξύ υγρών και denim 


Απαιτώντας από λίγο έως καθόλου πλύσιμο, τα ρούχα αυτά μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της χρήσης νερού την ώρα που κάθε χρόνο περίπου 7.200 ποτήρια νερού χρησιμοποιούνται για να πλυθεί ένα τζιν παντελόνι. Το πρότζεκτ της ODO παρουσιάζεται αναλυτικά στο Κickstarter

Δείτε  ακόμα:

Όμορφα τοπία με… τρελά χρώματα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.