Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΕΝΦΙΑ 2019: Η έκπληξη στα εκκαθαριστικά του Αυγούστου




Μια έκπληξη για τον ΕΝΦΙΑ του 2019 ανακοίνωσε η κυβέρνηση, κάτι που θα φανεί στα εκκαθαριστικά του Αυγούστου.

Θέλοντας να εκπλήξει σε σχέση με ό,τι είχε ήδη εξαγγείλει και να κερδίσει πόντους σε επικοινωνιακό επίπεδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά από φέτος τον Αύγουστο, ενώ αναφέρθηκε σε πέντε εμβληματικά έργα που προγραμματίζει άμεσα σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με στόχο να βάλει από την αρχή την δική του σφραγίδα στη διακυβέρνηση του τόπου.


Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά είχε υποσχεθεί γενική μείωση ΕΝΦΙΑ 30% το 2020. Χθες ανακοίνωσε μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ από εφέτος τον Αυγουστο σημαίνει στα εκκαθαριστικά 6,4 εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων.


Συγκεκριμένα στα εκκαθαριστικά που θα σταλούν τον Αύγουστο:


-Για τις μικρές ιδιοκτησίες η μείωση θα είναι 30%

-Κατά 20% μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ σε όλη τη μεσαία τάξη της χώρας.


- Και για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία (με αξία άνω του 1 εκ) η μείωση θα είναι 10%.


Χωρίς ιδιαίτερες αναφορές στην προηγούμενη κυβέρνηση και αποφεύγοντας -όπως είπε ο ίδιος- να εστιάσει στις «νάρκες» που παρέλαβε, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην επόμενη μέρα, σε ήπιους τόνους και ενωτικός, απευθύνοντας νέο κάλεσμα προς όλους να συμπορευτούν προκειμένου «τα παιδιά τους να ζήσουν καλύτερα απ’ ότι οι ίδιοι».


Οι Έλληνες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, «πληρώνουν λιγότερους φόρους και η Οικονομία παίρνει μπροστά. Με νέες επενδύσεις και πολλές καλές νέες θέσεις εργασίας. Προχωρούμε σε βαθιές τομές στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την φορολογική πολιτική. Η φορολογία δεν είναι μόνο πηγή εσόδων αλλά μετατρέπεται σε μοχλό ανάπτυξης». Εκτός από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ανήγγειλε, μεταξύ άλλων, βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο, μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 20%, αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις, μείωση του πρώτου φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από το 22% στο 9% καθώς και μείωση και του ανώτατου, σταδιακή κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και του Τέλους Επιτηδεύματος, σταδιακής μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από 20% στο 15%, καθώς και περιορισμό του ΦΠΑ από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αν σας άρεσε το άρθρο μην ξεχάσετε να κάνετε Like & Κοινοποίηση το άρθρο, είναι απαραίτητο για εμάς !!! Σας ευχαριστούμε πολύ!

by click4money

Το nikolnews.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται.