Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

H πιο εύκολη μηλόπιτα που φτιάξατε ποτέ!


Η μηλόπιτα είναι κατά γενική ομολογία ένα γλυκό που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Χειμωνιάτικο, κλασικό γλυκό, που τρώγεται και ζεστό και κρύο!

Σας δίνουμε μια πολύ εύκολη και Light συνταγή για να την απολαύσετε αυτές τις μέρες που -παραδεχτείτε το- το έχουμε ρίξει στα γλυκά, χωρις πολλές τύψεις!

Υλικά

3 μήλα

3 αυγά

240 γραμμάρια ζάχαρης

250 γραμμάρια αλεύρι

130 γραμμάρια νερό

130 γραμμάρια ηλιέλαιο

16 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

κανέλα για γεύση

Ζάχαρη άχνη

Τρόπος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με χυμό από ένα λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό μίξερ για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το νερό, το ηλιέλαιο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. 

Παίρνουμε ένα ταψί για κέικ και ρίχνουμε μια στρώση από τη ζύμη και από πάνω τα μήλα, συνεχίζουμε με μια δεύτερη στρώση από τη ζύμη και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 50 -55 λεπτά.

Δείτε Επίσης

Νοστιμότατη και πολύ εύκολη συνταγή: Τηγανιτοί κολοκυθοανθοί


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου